Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.4g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)2.4g3kcal0.3g0g0.2g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g2.4g14kcal0.5g0.2g1.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.9g3.2kcal0g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 4.7g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g115kcal1.6g11.6g6.8g0.2g
Valittu annoskoko19g58kcal0.8g5.8g3.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g29kcal0.4g2.9g1.7g0.1g
Arvot/100g100g297kcal4.1g29.9g17.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866