Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g10g32kcal1g6.2g0.3g0.8g
Pellavansiemen kokonainen 0.9g4.6kcal0.2g0g0.4g0.2g
Cashewpähkinä 1.3g7.2kcal0.3g0.2g0.6g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)5.6g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Puolukkahillo 1.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g95kcal3.4g14.4g2.6g2g
Valittu annoskoko19g47kcal1.7g7.2g1.3g1g
Annoskoko puolitettuna10g24kcal0.9g3.6g0.7g0.5g
Arvot/100g100g244kcal8.8g37.1g6.7g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141