Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi8.6g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis9g10kcal2g0g0.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g28kcal4g0.6g1g0g
Valittu annoskoko19g14kcal2g0.3g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna10g7kcal1g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g72kcal10.3g1.5g2.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079