Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti 4.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Kurkku 2.5g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 1.3g2kcal0g0g0.2g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g4.9g13kcal0.9g0.1g1g0g
Oregano, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.9g7.6kcal0g0g0.9g0g
Viinietikka 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g52kcal1.8g1g4.2g0.2g
Valittu annoskoko20g26kcal0.9g0.5g2.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g13kcal0.5g0.3g1.1g0.1g
Arvot/100g100g132kcal4.6g2.6g10.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512