Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g11g2.7kcal0.2g0.3g0.1g0.2g
Sipuli 3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g0.6g4.1kcal0g0g0.5g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g2.8g5.9kcal0.7g0g0.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)0.6g1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g30kcal1.8g1.2g2.2g0.6g
Valittu annoskoko20g15kcal0.9g0.6g1.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g8kcal0.5g0.3g0.6g0.2g
Arvot/100g100g78kcal4.6g3.1g5.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573