Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.1g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g4.9g1.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Purjosipuli 2.5g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Tilli mauste0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)0.8g1kcal0.1g0g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g2.5g4.2kcal0g0g0.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 7.7g13kcal1.3g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g44kcal3g1g3g0.6g
Valittu annoskoko20g22kcal1.5g0.5g1.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g11kcal0.8g0.3g0.8g0.2g
Arvot/100g100g112kcal7.7g2.6g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307