Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 8.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.5g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.7g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.9g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g76kcal2.4g15.2g0.2g1g
Valittu annoskoko20g38kcal1.2g7.6g0.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g19kcal0.6g3.8g0.1g0.3g
Arvot/100g100g193kcal6.1g38.8g0.5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256