Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)8.2g14kcal1.1g0.1g1.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g6.4g3.8kcal0.1g0.8g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.6g1.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.6kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g46kcal2.4g2g3.2g0.2g
Valittu annoskoko20g23kcal1.2g1g1.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g12kcal0.6g0.5g0.8g0.1g
Arvot/100g100g118kcal6.1g5.1g8.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240