Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.7g2.3kcal0.1g0g0.9g0g
Voi 12g83kcal0.1g0g9.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g172kcal0.4g0g20.4g0g
Valittu annoskoko20g86kcal0.2g0g10.2g0g
Annoskoko puolitettuna10g43kcal0.1g0g5.1g0g
Arvot/100g100g438kcal1g0g52g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164