Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7.2g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha5.7g10kcal1.1g0g0.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk2g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g27kcal2.2g1.4g1.2g0.6g
Valittu annoskoko20g14kcal1.1g0.7g0.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g7kcal0.6g0.4g0.3g0.2g
Arvot/100g100g69kcal5.6g3.6g3.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421