Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 3g0.5kcal0.1g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 9g3.1kcal0.4g0.2g0g0.2g
Kookoskerma, kara3g7.5kcal0.1g0g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemi (kake) (Maggi)0.6g1.5kcal0g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6kcal0g0g0.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Soijakastike 0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g42kcal1.2g2g2.8g0.4g
Valittu annoskoko20g21kcal0.6g1g1.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g11kcal0.3g0.5g0.7g0.1g
Arvot/100g100g108kcal3.1g5.1g7.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276553