Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu4.5g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2.4g7.3kcal0.6g0g0.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g2.4g15kcal0.6g0.2g1.3g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g4.9g2.8kcal0.4g0.2g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)1g5.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Seesaminsiemen1.5g8.2kcal0.4g0.2g0.7g0.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.7g2.4kcal0.2g0.1g0.1g0.2g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti0.7g4.1kcal0.2g0.1g0.3g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g107kcal6.2g2.2g8.2g0.8g
Valittu annoskoko19g53kcal3.1g1.1g4.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g27kcal1.6g0.6g2.1g0.2g
Arvot/100g100g277kcal16.1g5.7g21.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202