Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)10g2.4kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vesi4.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.7g5.8kcal0g0g0.7g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g20kcal0.2g1.6g1.4g0.4g
Valittu annoskoko20g10kcal0.1g0.8g0.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g5kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g50kcal0.5g4.1g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471