Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 5.8g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät2.9g11kcal0.4g2g0.2g0.2g
Lehtikaali 3.4g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton2.7g0.6kcal0g0g0g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Pinjansiemenet, Parrots1g6.4kcal0.3g0.1g0.6g0g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 1.7g5.1kcal0.3g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g57kcal2.2g4.6g3.2g0.6g
Valittu annoskoko19g29kcal1.1g2.3g1.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g14kcal0.6g1.2g0.8g0.2g
Arvot/100g100g147kcal5.7g11.9g8.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=312453