Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai2.6g9kcal0.3g1.9g0.1g0.1g
Oivariini, 60 (100g)1.9g11kcal0g0g1.2g0g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%2.6g7.7kcal0.9g0g0.4g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g3.1g2.2kcal0.3g0.1g0g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g2g3.2kcal0.7g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)1.7g3.8kcal0.2g0g0.3g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g3.1g3.7kcal0.1g0.1g0.3g0g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g82kcal5g4.2g4.6g0.4g
Valittu annoskoko19g41kcal2.5g2.1g2.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g21kcal1.3g1.1g1.2g0.1g
Arvot/100g100g211kcal12.9g10.8g11.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891