Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.9g8.2kcal0g0g0.9g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g3.3g3.8kcal0g0.8g0g0g
Viinietikka 3.3g0.7kcal0g0g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g5.6g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Hunaja 4g13kcal0g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g57kcal0.2g8.6g2g0g
Valittu annoskoko19g28kcal0.1g4.3g1g0g
Annoskoko puolitettuna10g14kcal0.1g2.2g0.5g0g
Arvot/100g100g146kcal0.5g22.2g5.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=319183