Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 6.8g1.2kcal0g0.2g0g0g
Purjosipuli 2.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.2g1.2kcal0g0g0.1g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour0.6g1.7kcal0g0g0.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)0.6g0.9kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g11kcal0g0.6g0.8g0g
Valittu annoskoko20g6kcal0g0.3g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna10g3kcal0g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g29kcal0g1.5g2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485