Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2.7g4.5kcal0.5g0g0.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 4.5g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Porkkana 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Lanttu 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g17kcal1.2g1.4g0.6g0g
Valittu annoskoko20g9kcal0.6g0.7g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna10g4kcal0.3g0.4g0.2g0g
Arvot/100g100g43kcal3.1g3.6g1.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462