Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka10g17kcal2g0g1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%2.5g3kcal0.1g0.1g0.3g0g
Korppujauho (Pirkka)1.3g4.5kcal0.2g0.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl1.5g2kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g61kcal5g2.4g3.6g0.4g
Valittu annoskoko20g31kcal2.5g1.2g1.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g15kcal1.3g0.6g0.9g0.1g
Arvot/100g100g156kcal12.8g6.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370949