Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Porkkana 3.8g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi5.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.3kcal0g0g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss2.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Arkirae (Valio), annos 100g1.3g0.9kcal0.2g0g0g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g19kcal1g2.4g0.4g0.6g
Valittu annoskoko20g9kcal0.5g1.2g0.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g5kcal0.3g0.6g0.1g0.2g
Arvot/100g100g48kcal2.6g6.2g1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369