Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g1.1g8.3kcal0g0g0.9g0g
Sokeri 1g3.9kcal0g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.6g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%5.7g3.7kcal0.6g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.9g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g2.3g7.8kcal0g0.1g0.8g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 4.1g2.8kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g76kcal2.2g7g4g0.2g
Valittu annoskoko20g38kcal1.1g3.5g2g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g19kcal0.6g1.8g1g0.1g
Arvot/100g100g194kcal5.6g17.9g10.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422284