Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1.7g6.6kcal0g0.1g0.7g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.3g0.2kcal0g0g0.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 3.1g10kcal0g2.3g0g0g
Raparperi 5.2g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Valkuainen (100g)5.2g2.2kcal0.5g0.1g0g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g74kcal1g13.6g1.6g0.2g
Valittu annoskoko20g37kcal0.5g6.8g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g19kcal0.3g3.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g191kcal2.6g34.9g4.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311