Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 3.2g10kcal0.6g1.6g0g0.3g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g2.6g7kcal0.4g0g0.6g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.3g0.7kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g35kcal2.2g3.2g1.4g0.6g
Valittu annoskoko20g18kcal1.1g1.6g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g9kcal0.6g0.8g0.4g0.2g
Arvot/100g100g90kcal5.6g8.2g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371