Linssikeitto

2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)

Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.

Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.

Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.

Hauduta puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.

Lisää vesi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.

Anna hautua vielä 10 minuuttia.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Soseuta keitto.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 7280 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g0.9g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Pirkka luomu tomaattimurska5.4g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Keiju rypsiöljy (Raisio)0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Basilika, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g12kcal0.6g1.8g0.2g0.2g
Valittu annoskoko20g6kcal0.3g0.9g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g3kcal0.2g0.5g0.1g0.1g
Arvot/100g100g32kcal1.5g4.6g0.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434099