TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen5.3g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Chili, vihreä, tuore 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen5.3g7.4kcal1g0g0.4g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g5.3g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g30kcal2.2g1.8g1.4g0.2g
Valittu annoskoko20g15kcal1.1g0.9g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g8kcal0.6g0.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g76kcal5.6g4.6g3.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532