Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g0.2g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.3g2.7kcal0g0g0.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g7.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0.1g
Palsternakka 2.6g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli 1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 4.8g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Lanttu 2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g28kcal0.2g3.8g1g0.6g
Valittu annoskoko20g14kcal0.1g1.9g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g7kcal0.1g1g0.3g0.2g
Arvot/100g100g71kcal0.5g9.7g2.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912