Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 6.5g9kcal1.1g0g0.5g0g
Paprika punainen 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g5.4g20kcal0.2g1.7g1.4g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 2.7g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)2g2.6kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g69kcal3.2g3.8g4.4g0.4g
Valittu annoskoko19g34kcal1.6g1.9g2.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g17kcal0.8g1g1.1g0.1g
Arvot/100g100g177kcal8.2g9.8g11.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609