Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g6.7g2.3kcal0g0.5g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Sokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.9g10kcal0.4g2g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.5g8.4kcal0g0.1g0.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g3.1g2kcal0.3g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g94kcal1.4g10.4g5g0.4g
Valittu annoskoko20g47kcal0.7g5.2g2.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g23kcal0.4g2.6g1.3g0.1g
Arvot/100g100g238kcal3.6g26.4g12.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574