Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 5g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Nauris 2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.3g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1.7g4.6kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g24kcal0g1g2g0.2g
Valittu annoskoko20g12kcal0g0.5g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0g0.3g0.5g0.1g
Arvot/100g100g61kcal0g2.6g5.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683