Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g1.9g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 3.1g4kcal0.6g0g0.2g0g
Oliiviöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Parsakaali, keitetty, suolaa 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 0.6g2kcal0.2g0.3g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g24kcal2g1.8g1g0.2g
Valittu annoskoko20g12kcal1g0.9g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0.5g0.5g0.3g0.1g
Arvot/100g100g62kcal5.1g4.6g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390