Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot1.2g3.6kcal0.2g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1.2g0.4kcal0g0g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa7g10kcal1.9g0g0.2g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 1.8g6.9kcal0g0g0.7g0g
Crowmoor siideri5.9g2.3kcal0g0.2g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.2g1.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g50kcal4.2g0.6g2.6g0g
Valittu annoskoko20g25kcal2.1g0.3g1.3g0g
Annoskoko puolitettuna10g13kcal1.1g0.2g0.7g0g
Arvot/100g100g128kcal10.7g1.5g6.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542