Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 5.6g2.6kcal0g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g3g1.8kcal0g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt1.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g16kcal0.2g2g0.4g0.4g
Valittu annoskoko20g8kcal0.1g1g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g4kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Arvot/100g100g39kcal0.5g5.1g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374