Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp4.2g19kcal0.3g1.8g1.1g0.2g
Kohupiim (Tere)4.2g3.3kcal0.7g0.1g0g0g
Hapukoor (Tere)0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g1.2g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Maissitärkkelys 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kermavaahto, valio1g3.1kcal0g0.1g0.3g0g
Mustikka, Pakkasmarja7.8g2.6kcal0g0.5g0g0.3g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g63kcal2.4g5.8g3g1g
Valittu annoskoko20g31kcal1.2g2.9g1.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g16kcal0.6g1.5g0.8g0.3g
Arvot/100g100g159kcal6.1g14.7g7.6g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709