Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.8g2.6kcal0.3g0.4g0g0g
Vesi1.9g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g2g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 7g5.3kcal0.1g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g20kcal0.8g3.2g0.2g0.2g
Valittu annoskoko20g10kcal0.4g1.6g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g5kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Arvot/100g100g50kcal2g8.2g0.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324