Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 0.9g0.6kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 8.7g3.4kcal0g0.7g0g0.1g
Voi 0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Manteli 0.9g5.4kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g100kcal1.4g9.4g6.2g0.8g
Valittu annoskoko20g50kcal0.7g4.7g3.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g25kcal0.4g2.4g1.6g0.2g
Arvot/100g100g255kcal3.6g23.9g15.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935