Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Puna-ahven savustettu 2.7g3.1kcal0.5g0g0.1g0g
Katkarapu 1.6g1.1kcal0.2g0g0g0g
Sinisimpukka vedessä 1.2g1.1kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g15kcal1.8g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko20g7kcal0.9g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna10g4kcal0.5g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g37kcal4.5g0.5g1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203