Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 0.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnälese 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.6g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.3g1kcal0.1g0g0.1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.8g2.6kcal0g0.6g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g3.1g5kcal0.1g0.5g0.3g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1.1g0.5kcal0.1g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g40kcal2.4g5g1g1g
Valittu annoskoko20g20kcal1.2g2.5g0.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g10kcal0.6g1.3g0.3g0.3g
Arvot/100g100g101kcal6g12.6g2.5g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258