Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali8.3g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Etikkapunajuuri 1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 4.2g5.4kcal0.9g0g0.2g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 1g0.8kcal0g0.2g0g0g
Siirappi 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1g1.7kcal0g0g0.2g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g22kcal2g1.6g0.8g0.4g
Valittu annoskoko20g11kcal1g0.8g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0.5g0.4g0.2g0.1g
Arvot/100g100g55kcal5g4g2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140540