Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.4kcal0.1g0g0g0g
Maito, Kevyt1.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.4g12kcal0.3g2.4g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1kcal0g0.3g0g0g
Nautajauheliha 15%4.2g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Riisi puuroutuva 1.3g4.6kcal0.1g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml1.3g2kcal0g0g0.2g0g
Paprikajauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g70kcal3.6g8.4g2g0.4g
Valittu annoskoko20g35kcal1.8g4.2g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g17kcal0.9g2.1g0.5g0.1g
Arvot/100g100g173kcal9g20.9g5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420