Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 36g264kcal0.4g0.1g29.6g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)47g283kcal4g8.9g25.5g6.1g
Sokeri 44g180kcal0g44.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu38g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g46kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön10g74kcal0.8g0.9g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g1794kcal21.6g128.2g133.2g13.2g
Valittu annoskoko190g897kcal10.8g64.1g66.6g6.6g
Annoskoko puolitettuna95g449kcal5.4g32.1g33.3g3.3g
Arvot/100g100g473kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571