Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 17g48kcal2.6g0g4.2g0g
Sinappi 4.2g5.5kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Rypsiöljy 152g1344kcal0g0g152g0g
Viinietikka 13g2.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.7g4.8kcal0.2g0.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g2810kcal6g2.8g313g1g
Valittu annoskoko190g1405kcal3g1.4g156.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna95g703kcal1.5g0.7g78.3g0.3g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868