PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 22g9kcal2.1g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g34g14kcal1.5g1.9g0g0.3g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g42g29kcal5g1.7g0.2g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g34g13kcal0.1g2.3g0.2g0.9g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss25g8.6kcal0.3g1g0.2g0.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen34g11kcal1.1g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g170kcal20.2g17.2g1.2g4.2g
Valittu annoskoko190g85kcal10.1g8.6g0.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna95g43kcal5.1g4.3g0.3g1.1g
Arvot/100g100g45kcal5.3g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209