Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu17g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Sokeri 37g150kcal0g37g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos46g156kcal1.1g37.1g0.2g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.6kcal0g1.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g22g157kcal0.2g0.2g17.4g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 29g25kcal0.9g1.3g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 8g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana382g1115kcal10.4g169.2g43.4g0g
Valittu annoskoko191g558kcal5.2g84.6g21.7g0g
Annoskoko puolitettuna96g279kcal2.6g42.3g10.9g0g
Arvot/100g100g292kcal2.7g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813