PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 219g93kcal21.5g0.9g0.2g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g343g137kcal15.4g18.9g0.3g3.4g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g418g293kcal50.2g16.7g2.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g335g131kcal1.3g22.7g1.7g8.7g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss251g86kcal2.5g10.3g2g9.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen335g110kcal11g16.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3800g1699kcal203.8g171.8g12.6g42.8g
Valittu annoskoko1900g849kcal101.9g85.9g6.3g21.4g
Annoskoko puolitettuna950g425kcal51g43g3.2g10.7g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209