Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha876g1454kcal166.4g0g87.6g0g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Punaviini 350g247kcal1.1g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.1g0.3g10.8g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 96g852kcal0g0g96.3g0g
Korppujauho 123g449kcal12.9g91.8g1.3g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g6494kcal396.4g219.4g393.4g25.2g
Valittu annoskoko1904g3247kcal198.2g109.7g196.7g12.6g
Annoskoko puolitettuna952g1624kcal99.1g54.9g98.4g6.3g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489