Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)566g153kcal7.4g27.2g1.1g9.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Rypsiöljy 10g85kcal0g0g9.6g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g19g41kcal2.6g4.1g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 1278g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g730kcal25.2g98.4g25.2g20.8g
Valittu annoskoko1904g365kcal12.6g49.2g12.6g10.4g
Annoskoko puolitettuna952g183kcal6.3g24.6g6.3g5.2g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330