Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1052g253kcal19g23.1g3.2g24.2g
Vehnäjauho puolikarkea 42g144kcal4.3g29.5g0.5g1.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen701g231kcal23.1g34.4g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g70g196kcal13.3g0g15.4g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g35g256kcal0.4g0.4g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g2163kcal120.2g174.8g94.4g51.4g
Valittu annoskoko1904g1081kcal60.1g87.4g47.2g25.7g
Annoskoko puolitettuna952g541kcal30.1g43.7g23.6g12.9g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204