Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g723g2640kcal79.6g477.4g33.3g31.8g
Vesi, vesijohtovesi 668g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.6g0.3g0.1g1.9g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön134g935kcal2.9g5.9g21.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g45g401kcal0g0g44.5g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g223g568kcal40.5g103.5g17.1g36.1g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g11g1.1kcal0.2g0g0g9.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g67g381kcal15.2g13g33.1g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g9891kcal284g1200.2g299g166.6g
Valittu annoskoko1904g4945kcal142g600.1g149.5g83.3g
Annoskoko puolitettuna952g2473kcal71g300.1g74.8g41.7g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214