Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)620g862kcal68.8g2.5g64.4g0g
Sokeri 118g480kcal0g118.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 127g435kcal12.9g88.7g1.5g4.4g
Perunajauho 1dl=70g141g472kcal0.1g115.5g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore28g7kcal0g2.5g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g845g1352kcal60.8g135.2g59.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g14g41kcal0.2g7.9g0g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g7337kcal286.8g949.6g250g20.2g
Valittu annoskoko1904g3668kcal143.4g474.8g125g10.1g
Annoskoko puolitettuna952g1834kcal71.7g237.4g62.5g5.1g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179