Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 670g2024kcal120g324.8g6.7g71.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g315g88kcal1.9g18.8g0.6g7.9g
Sipuli (kuorittu)263g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Peruna, keskikokoinen 60g2101g1261kcal31.5g273.1g2.1g18.9g
Vesi, vesijohtovesi 3152g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g1313g1970kcal13.1g78.8g170.7g9.2g
Oliiviöljy 525g4645kcal0g0g525.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 769g2637kcal78.3g537.9g9.2g26.9g
Ohrajauho 578g1892kcal47.7g372.1g11.6g43.9g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 315g842kcal26.7g145.9g13.3g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g30857kcal645.2g3528g1480g390g
Valittu annoskoko10000g15429kcal322.6g1764g740g195g
Annoskoko puolitettuna5000g7714kcal161.3g882g370g97.5g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694